Vi er en håndfuld entusiastiske personer, som brænder for at fremme kendskabet til – og udbredelsen af – danskproduceret fibre og farveplanter. 

Scroll ned under billederne for at få en kort intro til hver af os. 

Lidt om hver af bestyrelsesmedlemmerne:

Mona – Forperson

Jeg hedder Mona og bor på Fyn. Jeg har en mindre fåreflok, og det er vigtigt for mig, at dyrevelfærd, jordforbedring og kvaliteten af ulden går op i en højere enhed. Længe inden jeg fik en fåreflok, var jeg optaget af plantefarvning, og hvordan dette kunne gøres på en mere lokal og bæredygtig måde med de planter, som er frit tilgængelige samt de planter, som kan dyrkes i vores klima. Jeg har også en særlig forkærlighed for vores unikke danske tekstile kultur, hvoraf meget er, eller er på vej til, at blive glemt. Da jeg for 15 år siden flyttede på landet og fik mulighed for at få dyr, var det nærliggende at vælge får, så jeg selv kunne producere garn at farve på – og det har været en fantastisk og lærerig tid, som også har været medvirkende til forståelsen for vigtigheden af det arbejde, Fibershed-bevægelsen gør på verdensplan. I Dansk Fibershed vil vi arbejde med at forandre vores tilgang til mode, tekstiler og klima på en måde, som også understøtter lokale fællesskaber, lokal økonomi og sundheden af vores fælles jord.

Kontakt: mona@fibershed.dk
Instagram: @yarrow_and_yarn

Michala – Kasserer

Jeg hedder Michala, og bor i Nordsjælland på en skøn, gammel gård, hvor jeg har en lille flok Finuldsfår gående. Jeg elsker uld i alle afskygninger! Min fascination af uld startede for ca. 10 år siden, da jeg boede i Californien, hvor en håndfuld Merino-får afgræssede vores lille vinmark. Før jeg så mig om, havde jeg lært at strikke, var blevet UC Davis certificeret ”wool classer” (en person der sorterer og klassificerer ulden fra store fårebesætninger, der klippes af professionelle fåreklippere) og var involveret i et projekt om at starte et lokalt uldspinderi. I min higen efter mere viden stødte jeg på en lokal forening, der hedder Fibershed. Det tog min fascination til et helt nyt niveau: Så mange utroligt dedikerede og inspirerende mennesker, som alle brænder for at skabe regionale produktions- og salgssystemer for naturlige fibre, ovenikøbet med henblik på at regenerere jorden. Lige noget for mig! Så det var helt naturligt for mig at blive en del af opstarten på Dansk Fibershed. Jeg håber at kunne bidrage til at skabe grobund for et netværk blandt alle former for fiberentusiaster; et netværk hvor viden, erfaringer og ikke mindst entusiasmen deles. Et netværk som på sigt kan skabe øget interesse for – og efterspørgsel efter – danske jord-til-jord fibre.

Kontakt: kontakt@fibershed.dk

Anna

Jeg hedder Anna og bor på Amager i København. Jeg er uddannet designer fra designskolen i Kolding, og efter mange år i den kommercielle modebranche havde jeg brug for at komme tilbage til rødderne, tilbage til håndværket og tættere på naturen. Det var blevet klart for mig at modens system var gået i stykker, men jeg havde stadig en kæmpe kærlighed til mode og tekstiler. Da jeg opdagede plantefarverne, var det meget meningsfuldt at opleve hvordan natur og design forenedes. Jeg arbejder nu med plantefarvning på stof og genanvendelse af tekstiler både gennem undervisning og udvikling af egne produkter. Det er så fedt at se kærligheden til plantefarver og sy-håndværk spire frem hos elever og kursister. Det særlige ved at undervise i især plantefarve er, at det er så tilgængeligt. Ingen har særlige forudsætninger, alle starter det samme sted og de naturlige farvers uforudsigelighed, sætter kreativiteten fri. Man giver slip på at forsøge at opnå noget bestemt, og resultatet bliver til i samskabelse med naturen. I foreningen FIbershed vil jeg gerne bruge min erfaring med modebranchens traditionelle systemer, til at være med til at fremme cirkularitet. Hvordan kan vi genbruge det vi allerede har? Hvad gør vi med de bjerge af affaldstekstiler der allerede eksisterer? Det er spørgsmål, jeg brænder for at finde svar på og jeg er begejstret for at være en del af en forening, hvor vi sammen kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for tekstilindustrien.

Instagram:@anna_melander

Charlotte

Jeg hedder Charlotte og bor på Sjælland i en mindre forstad til København. Jeg har designet hækle- og strikkeopskrifter siden 2009, plantefarvet siden 2016 og produceret garn af dansk uld fra mit lokalsamfund siden 2019. Jeg er med i tre lokale fårelaug, hvor jeg får størstedelen af den uld, som anvendes til at lave DANSK ØSTERSØULD, der er navnet på mit eget garnmærke. Den sidste uld henter jeg hos særligt udvalgte små økologiske fåreavlere i Danmark. Jeg henter, renser og sorterer selv ulden, inden den sendes til spinding på et dansk Uldspinderi. Efter spinding plantefarver jeg garnet med planter fra den lokale natur og fra min farvehave. Jeg brænder for dansk lokalt produceret garn, synlighed i beklædnings- og garnproduktion, slow fashion, plantefarvning uden farlig kemi, hækling, strik, dyrevelfærd, økologi, klima, miljø, samt bæredygtighed. Som en del af Dansk Fibershed er jeg interesseret i de netværk, der kan opstå i mødet mellem mennesker, som ligesom jeg brænder for at gøre verden til et bedre sted at leve.

Instagram: @bycgundersen

Ulla

Jeg hedder Ulla og bor med min familie i en lille flække syd for Odense. Jeg arbejder på et antroposofisk bosted for udviklingshæmmede i vores skønne tekstilværksted, hvor vi både væver, filter, plantefarver og har får, hvis uld vi sorterer og producerer garn af. Jeg har altid søgt ud i naturen og er fascineret af at skabe i, med og af naturen. Jeg startede med at plantefarve i 2009 efter et kursus på Hørvævsmusset i Krengerup hos Susanne Nielsen (som overtog undervisningen efter Ingeborg “Mule” Henningsen), og i 2013 blev jeg uddannet tekstildesigner fra Designskolen i Kolding med en kollektion af farvede tekstiler med planter fra den danske natur. Jeg er fascineret af plantefarvning, og jeg nyder at arbejde sansende, intuitivt og erfaringsbaseret kombineret med en faktuel viden. Jeg ønsker en praksis, som åbner op for nye kunstneriske udtryk, at følge årstidernes muligheder og en mere lokalt forankret tekstilproduktion. Jeg håber, Dansk Fibershed kan være med til at samle viden, erfaringer og mennesker, hvoraf fællesskaber, interessegrupper, nye idéer og gode oplevelser kan opstå.

Har du lyst til at være med i bestyrelsen?

Vi er løbende på udkig efter yderligere kræfter, så tag endelig fat i os, hvis du er interesseret.