Med Det Mobile Mikrospinderi ønsker vi at opnå større viden om lokal racespecifik uld, for at inspirere mindre lokale fåreavlere til at overveje at få deres uld forarbejdet, og at lære dem, hvordan de kan opnå det bedste resultat. 

Motivationen for at arbejde med projektet er, at Det Mobile Mikrospinderi skal være et laboratorium og en formidlingsplatform for måder at spinde forskellige uldtyper på, og projektet inviterer mange forskellige samarbejdspartnere og målgrupper til at tage del i spinderiet. 

På sigt vil vi formidle til og samarbejde med frivillige i andre foreninger landet over, som interesserer sig for fårehold, dyrevelfærd, bæredygtighed, produktion af tekstiler, gamle såvel som nye tekstile håndværk med mere. Projektet er tilrettelagt, så Det Mobile Mikrospinderi med tiden vil kunne komme i kontakt med, skabe værdi for og gavne rigtig mange mennesker.

Projektet Det Mobile Mikrospinderi omfatter tre faser:

Fase 1: Deltagelse i workshop hos HILO Studio i Berlin for at lære at samle og betjene en HILO spindemaskine med det formål at konstruere den perfekte opsætning af maskinen, samt at blive fortrolig med selve HILO garnspinderiet.

Fase 2: Feltstudie med fokus på spælsau-uld. I denne fase vil projektet involvere en gruppe lokale medlemmer og frivillige til at hjælpe med at udføre de forskellige stadier, fra klargøring af uld til selve spindingen. Undersøgelsen søger at fastslå, hvordan de forskellige processer, de forskellige måder at spinde og bearbejde ulden påvirker slutproduktet og kvaliteten af garnet.

Fase 3: Det Mobile Mikrospinderi vil efterfølgende blive en fri ressource for medlemmer og frivillige i Dansk Fibershed i hele landet. Det vil blive brugt til undervisning og undersøgelse af andre fåreracer, blandt andet sammen med andre foreninger og organisationer i Danmark.